Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Το αποτυχημένο Καλλικρατικό μοντέλο αυτοδιοίκησης. Οι προκλήσεις για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Άνδρου.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΔΡΟΥ σας καλεί σε ανοιχτή συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄ βαθμού με τίτλο:

Το αποτυχημένο Καλλικρατικό μοντέλο αυτοδιοίκησης.
Οι προκλήσεις για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Άνδρου.”

την Τρίτη 02 Σεπτεμβρίου 2014 στις 21:00
στην Πλατεία Γηροκομείου της Χώρας Άνδρου.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την αυτοδιοίκηση και τις δημοσκοπήσεις.
Στη συζήτηση θα τοποθετηθούν ο δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο δημοτικός σύμβουλος Άνδρου κ. Νίκος Θεολόγου, ο δημοτικός σύμβουλος Άνδρου κ. Γιάννης Καπάκης, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης και η περιφερειακή σύμβουλος Νάξου κ. Άννα Μαυρουδή.

Την εκδήλωση καλούνται επίσης να τιμήσουν με την παρουσία και τις παρεμβάσεις τους, οι νέοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Άνδρου, καθώς και οι υποψήφιοι όλων των δημοτικών και περιφερειακών κινήσεων που συμμετείχαν στις εκλογές της 18ης Μαϊου 2014.


Με τη συμβολή όλων και κυρίως με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών της Άνδρου, θα αναδείξουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο σε σχέση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και σε σχέση με το Δήμο Άνδρου και θα συμβάλλουμε στην ευημερία και την πρόοδο του τόπου μας.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Διοργάνωση ανοιχτής συζήτησης την Παρασκευή 29/08/2014 στη Χώρα.


Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΔΡΟΥ σας καλεί σε ανοιχτή συζήτηση για τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι στην καθημερινότητά μας με θέμα:

Οι συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών στη ζωή μας.
Ο ασφυκτικός εναγκαλισμός των μνημονίων
με την κοινωνία και την οικονομία της Άνδρου.

την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 στις 21:00
στο καφέ του ξενοδοχείου Νίκη
στην Πλατεία Καϊρη στη Χώρα Άνδρου.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Νίκος Μανιός, γιατρός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τους ομιλητές θα πλαισιώσουν με παρεμβάσεις τους μέλη της οργάνωσης σε θέματα όπως: Α΄βάθμια Φροντίδα Υγείας (Κέντρα Υγείας και προβλήματα υποστελέχωσης), ΕΝΦΙΑ, Τεκμήριο Κυριότητας στις Κυκλάδες, κ.α.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα ζητήματα που ταλανίζουν καθημερινά όλους μας και να καθορίσουμε βιώσιμες λύσεις, ώστε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει να επαναθεμελιώσει τις μνημονιακά αποσαθρωμένες κοινωνικές και οικονομικές δομές των νησιών μας, με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες και δυνατότητες.


Με την ενεργή συμμετοχή όλων μας, θα μπορέσουμε να αποδεσμευτούμε από τα δεσμά των μνημονίων!

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Επίσκεψη του βουλευτή Νίκου Συρμαλένιου στην Άνδρο

Την Άνδρο επισκέφθηκε το Σάββατο 23/08 και την Κυριακή 24/08 ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.



Κατά την παραμονή του στην Άνδρο ο κ. Συρμαλένιος παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Άνδρου, ενώ συμμετείχε σε εκδήλωση για την απονομή των λογοτεχνικών βραβείων Ν. Θέμελη, που διοργανώθηκε για τρίτη φορά από το δήμο Άνδρου. Επίσης είχε τη χαρά να συναντηθεί με φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισκέφθηκε και την ετήσια γιορτή κρασιού στο Βουνί.

Ο βουλευτής Κυκλάδων θα επιστρέψει στο νησί μας την Πέμπτη 28/08 και αφού περιοδεύσει σε Γαύριο, Μπατσί και Χώρα μαζί με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και γιατρό κ. Νίκο Μανιό, θα παραστούν σε εκδήλωση της Ο.Μ. Άνδρου την Παρασκευή 29/08 και ώρα 21.00 στη Χώρα, στο φιλόξενο ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου Νίκη, με θέμα "Οι συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών στη ζωή μας. Ο ασφυκτικός εναγκαλισμός των μνημονίων με την κοινωνία και την οικονομία της Άνδρου."